|
Želatina – Wikipedie
|
 | Želatina je velmi čistý a jemný klih, který se získává vyvařením šlach, kůží, kostí a jiných jatečních odpadů bohatých na kolagen. Vařením se kolagen přeměňuje na glutin, což je látka, která má rosolovací schopnost a je nejpodstatnější ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelatina |
Želatina - Vaření.cz
|
 | Želatina je bohatá na aminokyseliny. Obsahuje jich celkem 18, z toho polovinu tvoří velmi důležité esenciální aminokyseliny. Želatina navíc neobsahuje cholesterol. Další spíše zanedbatelnou složku tvoří minerální soli.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
clanky.vareni.cz/zelatina |
želatina | sRecepty.CZ
|
 | Tuto látku získáme z kolagenu a osseinu, proces výroby probíhá při nízkých teplotách. Vyrábí se např. z kostí, poté se přidává glutin. Existuje také "rostlinná želatina" agar vyrobená z mořských řas.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
srecepty.cz/ingredience/zelatina |
Počet záznamů:17
|
|